Dayton ostaa Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa

02.03.2020

DAYTON OY                                                                                                                        2.3.2020

 

Dayton ostaa Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa

ASIAKASTIEDOTE 2.3.2020 – Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy ostaa Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Kaupalla Dayton nousee elintarviketeollisuuden räätälöityjen laiteratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi.

Thomekon kone- ja laitetoimintojen liiketoimintakaupalla Dayton vahvistaa asemaansa Suomen elintarviketeollisuuden kumppanina. Dayton on toimittanut pitkään elintarviketeollisuuden tuotantolinjoihin vaaka-, etiketti- ja ruokaturvallisuusratkaisuja Bizerba-tuotemerkillä.

Perheyhtiö Dayton Group on Suomen ja Baltian johtava laitetoimittaja ja huoltopalveluiden tarjoaja päivittäistavarakaupassa, elintarviketeollisuudessa sekä ravintola- ja fast food -sektoreilla. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2019 noin 50,9 miljoonaa euroa, josta runsas puolet syntyi Suomessa ja loput Baltian maissa.

Thomeko Oy:n nykyinen laitetoimintojen myynti- ja huoltohenkilöstö siirtyy kaupan myötä Dayton Oy:lle ns.”vanhoina” työntekijöinä, joten samat asiakasvastuulliset henkilöt jatkavat teidän yhteyshenkilöinä jatkossakin.

Samalla nykyiset päämiesedustukset ja maaliskuun alusta tapahtuvat toimitukset ja tarjoukset siirtyvät Dayton Oy:n edustukseen ja vastuulle.

Dayton määritti vuoden 2019 aikana uuden kasvu- ja liiketoimintastrategiansa, joka painottaa kokonaisratkaisujen tarjoomaa, asiakaslähtöisyyttä ja omaa huoltotoimintaa.

Tuotantolinjojen kehittämistä elintarviketeollisuuden kumppanina

– Thomekon kone- ja laitetoimintojen hankinta vahvistaa merkittävästi asemaamme elintarviketeollisuuden kumppanina Suomessa. Pystymme nyt toteuttamaan kokonaisratkaisuja teollisuuden valmistusprosesseihin sekä löytämään parhaimmat laiteyhdistelmät alan arvostetuimpien toimittajien kanssa, Dayton Groupin hallituksen puheenjohtaja Rasmus Molander kertoo.

– Pitkä ja syvällinen yhteistyömme päivittäistavarakaupan ja ravintola-alan kanssa osoittaa, että hyvä dialogi ja asiakasymmärrys ovat avainasemassa. Luotettavuus ja ratkaisuhakuisuus ovat aina olleet vahvuuksiamme, Rasmus Molander jatkaa.

Uutuutena elintarviketeollisuuden laiteratkaisujen kokonaisvastuupalvelu

Dayton kehittää palvelukonsepteja johtavien päivittäistavara-, ravintola- ja elintarviketeollisuusyritysten kanssa. Tavoitteena on uudistaa toimialan yhteistyötapoja ja luoda uutta lisäarvoa.

– Tarjoamme pian elintarviketeollisuudelle kokonaisvastuupalvelua – eli huolehdimme laiteratkaisujen käyttöönotosta, toimivuudesta ja kunnossapidosta kaikilta osin pääosin oman valtakunnallisen myynti- ja huoltoverkoston kautta, Dayton Groupin toimitusjohtaja Pekka Tiainen toteaa.

– Kasvutavoitteitamme tukee hienosti, että saamme edustukseemme lisää arvostettuja tuotemerkkejä. Daytonin teollisuustiimi vahvistuu, kun Thomekon kone- ja laitetoimintojen henkilöstö siirtyy meille vanhoina työntekijöinä. Laajemmalla tuotevalikoimalla ja henkilöstöllä sekä räätälöidyillä ratkaisuillamme palvelemme elintarviketeollisuuden asiakkaita entistä monipuolisemmin, Pekka Tiainen sanoo.

 

Lisätietoja:

Rasmus Molander, hallituksen puheenjohtaja, Dayton Group Oy, puh. +46 70 8237433

Pekka Tiainen, toimitusjohtaja Dayton Group Oy ja Dayton Oy, puh. 040 549 0050, pekka.tiainen@dayton.fi

Juha Pikkarainen, toimitusjohtaja Thomeko Oy, puh. 0400 431191, juha.pikkarainen@thomeko.fi

Dayton Group lyhyesti

Dayton Group -konserni on suomalainen perheyritys, joka tarjoaa ruoka- ja juomamyynnin ajanmukaisimpia laite- ja kalusteratkaisuja, tarvikkeita ja huoltoa päivittäistavarakaupalle, fastfood- ja horeca-yrityksille sekä elintarviketeollisuudelle. Vuonna 2023 Dayton Group täyttää sata vuotta.

Konserniin kuuluvat tytäryhtiöt Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Dayton Group edustaa noin kolmeakymmentä tunnettua kansainvälistä tuotemerkkiä. Dayton Groupin liikevaihto vuonna 2019 oli 50,9 miljoonaa euroa ja konsernilla on palveluksessaan noin 300 alan ammattilaista. Dayton Groupin toimitusjohtaja on Pekka Tiainen ja hallituksen puheenjohtajana toimii perustajasukua edustava Rasmus Molander.